lunes, 30 de mayo de 2016

SON TRES


Hola amigos de  O_LTRA  MIRADA
Como decíamos ayer me dedico hoy a poner las imágenes que he podido recoger de los TRES CIGÜEÑATOS 2016, que es lo que realmente importa: ellos y su comportamiento.
Son fotos sencillas, ya que no hay demasiadas opciones para conseguirlas, por la situación en la plataforma que se adecuó el pasado 2014, en lo más alto de los silos. Y el que no hay punto elevado de observación asequible.
Las imágenes - menos la de presentación, del 21 de mayo - están en orden de que las conseguí: la primera del 14 de mayo , y la última de ayer 29 de mayo, ya que hoy no han querido posarse juntos.
Antes sabíamos ya que esran tres. Pero aplanados en en suelo apenas levantaban la cabeza...se intuian monton de plumas y basta.
Si como imagino la incubación acabó el 12 de abril, para el 14 de mayo eran aún peques de 1 mes. Dependientes total de sus padres.
Y en lo que queda, hasta  de 12 a 20 de junio aproximadamente, pasaran a adultos. 

O sea que ahora llegan los dias más interesantes.....
-
Esta imágen es del 21 de mayo.
I vull dedicar aquestes imatges del tres petits de cigonya a dos petits, veïns al poble que elles han escollit, als que se els hi agraden molt tots els animals, i les cogonyes especialment.
Doncs per a POL i JAN GAYA.
I també a d'altres AMICS I VEÏNS que conèixen la meva afició i segueixen aquestes fotos.
-
 Del 16-05-2016
- Us vull explicar que desprès de passar 30 dies , tancats a l'ou que tant la mare com el pare a estones  escalfen a tal de protegir-los, surten a la vida, en un estat totalment depenent dels pares....El fred, la calor, la pluja i el vent poden acabar amb ells. 
  
- No hi veuen, i no tenen plomes que els escalfin i protegeixin. També els han de dur el menjar, que els pares busquen als camps i s'ho empassen per formar com una papilla que desprès donen als petits.
- També hi ha aus rapinyaires que els podrien agafar per un esmorçar, si no fos per la cura de l'adult que permanentment està amb ells de guardia.
- Vant creixent. Els pares han de vigilar que el més gran no s'ho menji tot, ja que els ous es porten habitualment 2 dies entre cadascún d'ells. I si hi ha tres petits el més gran ja te 4 dies quan neix l'últim, que és anomenat "caganiu".
 
Aqui veïem sols com una bola de ploma.....son al fons del niu
- Acostumen a ser obedïents i tranquil.ls.
 
Guaiteu com està de gran el de més al dreta...quasi tant com la mare 
- Sols ja en el segon mes comencen a fer petites trapel.leries, juguen amb els germans, empaïten els pares perquè sempre en volen més de menjar, fan fortes batudes d'ales per enfortir-les...i sobretot donen salts a dojo per acostumar les llarges potes....i el niu es força petit per tanta gent.
 
Els tres tenors. Aqui el pare sempre vigilant
 -Es la mare qui, quan veu que ja estan forts i preparats , els fa saltar del niu.....un primer...els altres els dies desprès...cadascú quan toca.
De primer fan petits i curts vols. I la mare o el pare els acompanyen i vigilen.
I també , algún cop, i jo ho he vist, venen altres cigonyes a veure'ls. Possiblement fills de la mateixa parella de cigonyes d'anys anteriors, i per tant germans.

I sembla que un canta, oi ?  
- De fet aquest any ja n'he vist  unes quantes  als pocs dies de nèixer....i aleshores van fer una petita festa al cel, i els pares crotorejaven ben contents de veure'ls i  feïen torns per sortir una mica a volar amb ells.

Sembla que ja comencen a jogar....
- En pocs dies els veureu crèixer d'un dia per l'altre.

El més gran dels tres sempre destaca.....
-
Esperant al pare que els portarà menjar....quan ell arriva surt la mare.
 
Un dia semblant...
 
Aquesta és de la setmana passada. Ja veïeu, el gran és quasi com la mare

Aquesta del dissabte 28 de maig....una escala.

I aquesta de diumenge 29, ahir.
 
- En alguns d' aquests dies ha fet una calor insoportabe. O fresca i pluja - un dia amb una mica de pedra -. Cels força ennuvolats, i de cop tronades. I vent d'endur.se.ho tot.
I tots els dies han aguantat dalt del seu niu....i els pares han sortit a buscar el menjar sense fallar ni un moment.
La familia és molt important per ells. I els pares l'han de protegir com sigui.

Acabo aquí POL, JAN i AMICS meus.

I, sobretot,  AMICS de les CIGONYES.
M'ha agradat molt  de estar amb vosaltres.
I desitjo us agradi el que us he presentat.

Hasta pronto, con mis saludos al resto de amigos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

comenta aquí